Gençler

Saran'ın Efes Pilsen'den para alarak düzenlediği bu sene EP yan çizince kendi radyosunun yanına TRT ekleyerek yaptığı geleneksel devre arası Antalya kupasında Leverkusen ile oynayan Galatasaray kadrosunda yer alan gençleri daha sonrada Roma Milan maçını izledim.. 
Hani bizim gençler ne yapıyor aradan süpriz yapan olur mu diye beklerken gördüm ki Skibbe bu oyunculardan yararlanma konusunda oldukça haklı.. Aydın bu maçtada gösterdi ki 15 dakika oynar geri kalan zamanı kaldıramaz, Mehmet Güven enteresan(!) şekilde iyiye gidiyor, onun da şanssızlığı takımın en zengin bölgesine denk geliyor pozisyonu ama diğer yandan da en çok sakat veren bölgesi..  Ferdi Elmas'ın alınması alınırken menejerine ödenen paralar ve bu isimle Galatasaray'da çalışan herhangi bir ismin ilişkisine bakılması gerekir, aksi halde bu ismin Galatasaray kadrosunda yer almasının futbol olarak açıklanabilmesi mümkün değil.. 
Yaser Yıldız bir zamanlar Arif Erdem'in yaptığının bir kaç versiyon düşüğünü yapıyor.. Arif Hollmann zamanında oyuna sonradan alınır ve maçın şeklini değiştirirdi, maça girmesi oyuna adaptasyonu çok hızlı atlatırdı.. Yaser'de bu tip izlenim çiziyor, şimdilik skora etkisi her maçta yok ama oyuna etkisi oldukça iyi takımın 2ile3 arasındaki forveti.. Serkan Kurtuluş için ağabeyinden daha iyi demişlerdi ama oyun bilgisi şimdilik aşağı seviyelerde.. Bu seviyede oynarken tercih edilmesi çok güç..
Şimdi gelelim, Roma-Milan maçına... Maçın 1 numaralı adamı Pato... 89 doğumlu yani 19 yaşında,1 senedir Milan'da %70 ortalamayla oynuyor, yukarıda ismi geçen Galatasaray gençleri başlığının altına saklanan 5 oyuncunun 4'ünden daha küçük ay farkıyla Serkan'dan büyük.. Topu her ayağına aldığında Roma defansında tedirginlik başlıyordu.. Attığı ikinci golde Mexes'i 10 metreden geriden gelip geçti.. O açıdan anca öyle vurulurdu.. Her takımda Pato olması güç, özel yetenekleri içinde bulunduran isimleri bulmak zor.. Fakat bu yetenekleri olmayan çalışmayla da belli bir aşamaya gelemeyen oyuncuları Florya içinde barındırmakta pek mantıklı değil.. Şayet antreman için oyuncu gerekiyorsa PAF takımında yaşıtları içinde sivrilenleri A takıma alıp bazı oyuncuları da göndermek gerekir.. Genç oyuncu 17-21 arasıdır. 21-26 arası orta yaşlı 26-31 arası ise tecrübeli oyuncudur.. Kendini 31'den sonra ayakta tutabilenler ise profesyonelliği ön planda tutabilmiş oyunculardır.. 15 ile 18 sene arası yaşanan bir kariyerde ilk 3-4 seneden sonrasını genç görmeye devam edersek.. Her zaman amaç edindiğimiz Avrupa'nın gerisinde kalmaktan kurtulamayız... 

0 Response to "Gençler"