Erik Gerets

Gerets ile geçen sene bu zamanlarda başlayan Marsilya birlikteliği, kan uyuşmazlığı olarak tarif edilen antrenör başarısızlığının tam zıttı bir hal almıştı.. Onunla birlikte Marsilya'ya sihirli bir el dokunmuştu ve sezon sonu Şampiyonlar Ligi hakkı küçümsenemez bir başarı oldu.
Şampiyonlar Ligi ise Gerets'in yumuşak karnı, bu ligde biraz da Lucescu gibi taktisyen olmak gerekir..Liverpool ile oynanırken oyun bazen çirkinleştirilir, öne geçince savunma düşünülür.
Ama Gerets futbolculuğunda defansif bir oyuncu olmasına rağmen bunu antrenörlüğüne yansıtamıyor..15.dakika da Liverpool bir pozisyon içerisinde 4 kere %100 gol şansı yakalaması spiker dahil herkesi uyandırsa da Gerets'i uyandırmadı,üstüne Cana ile bulunan gol işlerin doğru gittiği hissine soktu Belçikalıyı..Taa ki Galatasaray döneminde menejerlerin önermesine rağmen istemediği Mbami'nin "aptalca" kaybettiği topu Gerrard'in muhteşem vuruşla sonlandırmasına kadar..
Valbuena'yı ısınmadan çağırana kadar Liverpool öne geçti..Maçın 2-1 bittiğine bakmayın arada bariz bir güç farkı vardı.Gerrard ile Torres'i ikinci yarının ortasında oyundan alan Benitez, bu iki oyuncunun sakatlık durumlarını 2 puandan daha çok önemsemişti..Bu durum Marsilya için beraberlik şansı getirsede ilerdeki adamların "Striker"dan çok "Forward" olmalarının sıkıntısını yaşadı.
Bu grupta ki sıralama tahminim Liverpool, Atletico Madrid, Marsilya, PSV olur.
Gerets bu sene de gruplardan çıkamaz..Açıklamasında maç genelinde oyun olarak geride değildik dedi.

0 Response to "Erik Gerets"