Galatasaray - Bordeaux #2

Oturup bu maç için maç sonrası herkes tarafından açık olan şeyleri anlatıp ukalalık yapmaya gerek yok.. Playstation, halı saha vb tarzda ki bir maçın günümüz futbolunda yeri yok.. 3-1 maçı getirmiş ve amacını kupa diye belirlemiş bir takım maçı o dakikadan sonra soğutamıyorsa o takımın kapasitesiyle ilgili sorun var demektir.. Yine de; bana göre

Maçın yıldızı: Arda
Maçın kötüsü: De Sanctis
Maçın şanslısı: Sabri
Maçın en iyi performansı: Taraftar
Maçın en saçma hareketi: Saha seçiminde hak kendisinde olmasına rağmen rüzgara karşı oynamayı seçen Ayhan Akman

Gecenin rezaleti: Fransız televizyonundan W9 'un 72 yaşındaki spikeri Thierry Roland ve eski futbolcu Jean-Marc Ferreri maçı stüdyodan anlatıp 69-72 dakika aralığında Twente-Marsilya maçının penaltı vuruşlarına odaklanmalarından olsa gerek ve seyirclilere o maçtan bilgi aktardılar. Odaklandılar diyorum çünkü penaltıları sırasıyla anlattılar. Fakat bu durum anlatmaları gereken maçta çuvallamalarına maçın 3-2 olan golünü ofsayt zannetmelerine ve maç 3-3'e geldiğinde maçı yeni 3-2 olmuş gibi anlatmalarına neden oldu. Ve 85.dakika da "bu durumda Bordeaux turu geçiyor" bilgisi vermelerine kadar uzadı bu durum.. Tabii arada yaştan ötürü olsa gerek Roland sürekli biçimde emin misin diyerek teyit istiyordu.

Bu maçtan çıkarabileceğimiz ders ise kupa kazanmayı hedef alan bir takım kolektif biçimde oynamayı ilke edinip takım savunmasını ön planda tutması gerektiğidir.

L'équipe'in 27 Şubat yayınının Galatasaray - Bordeaux bölümü:

0 Response to "Galatasaray - Bordeaux #2"