Noray Nakis (Nurhayır Nakış)

Noray Nakis, Arjantin futbolundaki Türk adam olarak sürekli basınımızda yer buluyor ama kimse asli görevini bilmiyor mesela bugünkü sabah gazetesi kendisini "Arjantin Futbol Federasyonu 2. Başkanı ve Milli Takımlar sorumlusu Noray  Nakis " sıfatlarıyla tasvir ediyor. 
Galatasaray'a Carrusca'yı öneren adam olarak da yer alıyor bazı kaynaklarda.. Arjantin futbolunda biryerlerde olduğu bazı şeyleri temsil ettiği şüphe götürmez gerçek.. Sivas doğumlu olan Nakis'in bir başka sıfatı hiç basınımız tarafından ortaya çıkarılmıyor.. 
Nakis aslında Ermeni asıllı bir Türk üstelik Arjantin ikinci liginde Ermeni Spor diye Türkçe'ye çevrilebilecek bir takımında yönetim kurulu başkanı.. Nedense bu yönü hiç basınımızca servis edilmiyor.. Soyu Osmanlı zamanında Arjantin'e göçen Seferadlar ile kesişiyor.. Ayrıca kendisi gibi Arjantin'deki bir çok Ermeni asıllı Türk onunla Deportivo Armenio'nun yönetiminde.. İlginç olan kulubün sadece ismi ile değil renklerinden logosuna kadar %100 oranda Ermenistan kullanılmış olması..


0 Response to "Noray Nakis (Nurhayır Nakış)"