İdeal Kadro

Hazırlık kampından sonra kadro her ne hikmetse 24'e inerdi bir zamanlar...Bu 24 rakamına nasıl ulaşıldı bilmiyorum ama en ideali buydu.. Fakat bu ideal durum gelişen futbolun Türk futbolcusuna uyumsuz olduğunu ortaya koydu.. 
3 günde 1 maçın normal hale geldiği günümüz futbolunda takımlar çok sakat vermeye başlasa da bu durum Türk futbolunda daha bir hissedilir oldu..
Belinzona maçında sakatlanan oyuncularla beraber Galatasaray'ın oyuncularının 2/8 i sakat duruma düşmüş oldu.. Haliyle eskiden 24 olan sayıyı şimdiki sakat orantısıyla oranlasak Bursa maçına  3 kaleciyle 18 çıkarabilecektik.. Bu nedenle 24 sayısı antreman/maç temposuna dayanamayan Türk futbolcusuna yani Türk takımlarına ideal bir durum değil, bunu en son Avrupa Şampiyonasında 17 oyuncu (3 kaleci ve "Kazım Kazım") ile yarı final maçına çıkan Türkiye'de gösterdi.. İşte bundandır ki 30lu rakamın üstüne çıkan bu kadro bizim için idealdir.. Tüm bunları neden mi yazdım? Galatasaray'ın son transferlerinden sonra kadronun çok şiştiğini bunun da sorun yaratacağını düşünen basına karşı oluşan düşüncemi belirtmek için.. Zaten sadece antremana çıkıp, "altyapımı Hollanda'da aldım, tarzım Overmars'a benziyor" diyen Ferdi Elmas gibi  oyuncular var iken aşağısı kurtarmaz..

0 Response to "İdeal Kadro"