Yardımcı Teknik Direktör

Skibbe'yi bardağın dolu kısmından değelendirmek isteyenler özelliklerinden biri olarak Alman Milli Takımındaki asistanlık yıllarını ortaya koyuyorlar. Şimdi bunu kendi ülkemize göre yorumlayalım, Fatih Terim'in 3 yardımcısından ilki Müfit Erkasap hiçbir zaman Terim'den ayrılmadı böyle olunca hiçbir zaman teknik direktörlük yapmadı.. İkincisi Metin Tekin, Erdoğan Arıca'nın peşinden Samsun, Malatya, Gençlerbirliği, Antep'te yardımcı antrenörlük Çanakkale ve Altay'da teknik direktörlük yaptı..5 seneye 6 takım sığdırmış olmasıda bu konuda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor ve sonuncusu Oğuz Çetin, Lorant sonrası Fenerbahçe'de kısa bir süre boşluğu doldurdu akabinde Gençlerbirliği ve Diyarbakır'da herhangi kaydadeğer bir başarı gösteremedi. 
Durum şu elinizde 100 milyon dolarlık takım hedefiniz Şampiyonlar Liginde başarı, arkanızda 6 senedir başarıya susamış taraftar ve yukarıdaki isimlerden biri sizin hocanız..
Dönelim Skibbe'ye Schalke ve Dortmund PAF takımı sonra Dortmund A daha sonra Leverkusen A ve tabii ki arada CV sine eklediği Alman Milli takımı asistanlığı yani üstteki Milli Takım yardımcı modelinin Alman malı olanı, peki hangi akla hizmet Galatasaray'ın başında ? İşte onu anlamaya çalışıyorum.. Hedefleri büyük takımın,  "yardımcı" teknik direktörü..

0 Response to "Yardımcı Teknik Direktör"