Türk Ekolü


26/06/2005, Terim'in göreve başladığı tarih yani şu ana kadar 40 ay görev yapmış, geldiğinde 2006 Dünya Kupası elemelerinin ortasında geldi.. O zaman ilk oynanacak maça kadar gerekli süre 2,5 aya yakın bir süreydi..Onun başında olduğu milli takım Eylül başında Danimarka ile evinde beraber kaldı daha sonra grup birinciliğini garantilemiş Ukrayna'yı deplasmanda 1-0 yendi, Arnavutluk deplasmanından 3 puan alarak  dünyaca ünümüzün tavan yaptığı İsviçre ile play-off mücadelelerine hak kazandı.. 5 maçta Terim'in performansı hakkında yorum yapılamazdı fakat bir fikre sahip olunabilinirdi.. Terim'in takımının bir istikrar problemi vardı.
Bu problem Avrupa Şampiyonası elemlerinde de kendini gösterdi, ilk 4 maç seyircisiz maçlar dahil kazanıldı..Daha sonra Bosna'ya mağlubiyet Malta ve Moldova beraberlikleri ve evinde Yunanistan mağlubiyeti..Sonra Norveç'i Osla'da yenerek destan(!) yazıyorduk..Yani eşeği kaybedip sonra bulmanın sevincini yaşıyorduk..
Şimdi Terim bundan 40 ay önce göreve gelirken söylediği sözlerini hatırlayalım şöyle söylemiş milli takım sorumlusu: 

" Bundan sonra yolumuz çok açık. Herkesin çok yüksek beklenti içinde olduğunu ve Almanya’daki Dünya Kupası finallerinde yer almamız istendiğini biliyorum. Tesadüf olsa gerek, hiç kolay görevlerde bulunmadım. Amacım Türk futbolunun sürekli uluslararası finallerde yer almasını sağlamak. Bu şekilde Türkiye ekolünü de oluşturacağız"

İşte şimdi gelinen duruma bakıyorum, evet 40 ay sonunda bir ekol oluşturdu..Türkiye maç içerisinde de,gruplar sırasında da geriye düşer, sonra şuursuzca saldırır.. İşte bu Türkiye ekolüdür.. Futbol içerisindeki terimlerle tasvir edilecek bir yapısı yoktur bu oyun karakterinin.. Bu nedenle bu ekolün gönüllü izleyicisi olan bizler bu teknik ekiple hiçbir zaman güven veren bir futbolu gücünü gösteren bir ekibi izleyemeyeceğiz..

Terim Estonya maçı sonunda şu şekilde konuşmuş : "Hiçbir şekilde ümitsiz değilim. Şimdi hesaplar farklı. İspanya'yı İspanya'da, Belçika'yı da Belçika'da yenebiliriz. Buna inanıyorum."
Olabilir tabii, yenebiliriz ama evimizde de Ermenistan'a yenilebiliriz, işte bunun önüne geçemediğimizden işin içinden çıkamıyoruz.. 


0 Response to "Türk Ekolü"